כך תצילו את רישיון הנהיגה שלכם.
בתי המשפט מלאים בסיטואציות שבהן נהגים מורשעים בעקבות התנהגותם לאחר ביצוע העבירה לכאורה או לאור תגובתם הראשונית, אשר יש לה השלכות לפסיקת הדין
1. נהגו בזהירות: תשמרו מרחק, תנהגו בהתאם לתנאי הכביש. בנוסף, אל תפתיעו נהגים אחרים, תאותתו, תסמנו, תאטו בזהירות, גם אם לפעמים אתם מרגישים שלא צריך.
2. שימו לב להולכי הרגל וחפש תמיד את רוכב האופנוע: שמור על תשומת לב מיוחדת בקרבת ילדים ומעברי חצייה. זכור כי עליך לתת זכות קדימה להולך הרגל אשר מתקרב ומתכוון לרדת ממעבר החצייה לכביש.
3. חשוב פעמיים לפני מענה לשוטר: כאשר השוטר מבקש התייחסותך לביצוע העבירה, ענה בשיקול דעת וזכור כי כל מילה שתכתב יכולה לשמש נגדך.
4. תעדו את זירת האירוע: כאשר המדובר בתאונת דרכים, שכן יהיה בקיומן של תמונות אלו לאשש את גרסתך בהמשך הטיפול בתיק. כאשר מדובר בעבירת מהירות למשל, דאג לבחון באם היו כלי רכב נוספים בסביבתך בעת המדידה.
5. אל תסרבו לבדיקת שכרות: במידה והנך סובל ממחלה אשר לטענתך מונעת ממך האפשרות לבצע הבדיקה, תשתדל לנסות לבצע הבדיקה וכמו כן לציין בפני השוטר את נסיבותייך הרפואיות והתרופות אותן אתה נוטל.
6. הקפידו על נסיעה בימין הדרך: סעו רגוע ובנתיב שמאל משמש לצורך עקיפה ואף לאחרונה.
7. הקפידו על נהיגה סבלנית ועירנית : עיצרו בצד הדרך לצורך התרעננות והייו סבלניים.
8.עצירה בצד הדרך חייבת להיעשות בבטחה, ואם אין אפשרות , פשוט לא לעצורים! תאונות רבות מתרחשות כאשר נהגים עוצרים בצד הדרך בצורה מסוכנת, בין אם בשל תקלה ובין אם מנסיבות אישיות. עצירה בטוחה מצילה חיים- חלק גדול מהתאונות בשול הן תאונות קטלניות שבהן קיפחו נהגים את חייהם.
9. אל תפלילו את עצמכם: ותאפשר לשוטר להסביר את סיבת עצירתך בטרם תפנה אליו מראש, שמור על קור רוח והסבר טיעוניך לאחר מכן בצורה עניינית ומכבדת.
10. חובת ציות להוראות ולתמרורים שבדרך: זכור כי אי ציות לתמרורים בדרך יכול לגרום במקרים רבים לתאונה עם נפגעים ולפיכך חשוב לפעול ע"פ החוק.